Advertise Here

~{*MuJahiDaLQuluB*}~

- Another Blogger Blog's

"Memang rezki aina ni..."mok(penggilan tuk nenek) byak kali ulang perkataan tu tyme sdap2 makn durian..
hee..ye la tahun ni byak je durian..hari2 orang2 kg hantar drian ke kadai atok..bayk lak tu..mula bagun pagi pening kepala..teringat plak msa second day kat mlaysia,mkan durian byak sgt pastu pgi esok tu xleyh bgun tdo..pening..gelabah mama n ayah..igtkan da kena simpton H1N1,..huu..wat lwak je..p panik gak sbnarnya..nseb baik la pndai berlakon...wat2 xsakit dpn mama n ayah..sbb da tau ni msti pnas durian..
cakp psal makn ni..kononnya balik malaysia nk jga makn..p adoii..mkin naik kut berat badan ni..pipi ni ag la..mkin tembam ni..ye la..pgi2..terasa nk makan nsi yang mok jual..byak lak tu...nseb baik xsuka sgt roti canai...kalu x pgi2 mesti mkn nsi sebungkus roti cnai sekping yang atok jual..huh..
ni yang sdeyh ni
bukan sdeyh sbb gmox je
kdg2..bila pqir balik...btul lah org ckp kan mkn byak ni bleyh wat jdi mlas..balik sni ni..da jrg da solat awal waktu..dlu kat kisuksa bleyh gak jmaah p kat sni..huu..pernah ajak adiksolat jmaah skali aritu..ye la bdak kcik..kita xsmpat nk rukuk ag dia da sujud dah...adeii..tgah2 solat pun tergelak..pastu quran pun shri brpa kali je buka..Ya Allah makin jauh sgt ni...
teringt kata2 Kak Fiza..kita balik malaysia aakn berlaku samada 2 perkara je..frst mkin bertambah iman secnd berkurang...p aina ni mmg yang secnd la..
rezki tu mmg rezki p kita sepatutnya kna la beringat dengan rezki Allah..sbb tu la ramai yang lupe bla dikurniakan rezki..huu..aina pun slah sorang ke ni???pndai2 la pqir yer aina..
kwan2..balik malysia ni makn2 gak..hpefully mailah kta sma2 igt..jgan jauhkan dri dari Allah sbb mkan bayk sgt.....insyaALlah sme2 kita doakan supaya kuatkan dri ni n still ag istiqamah...ameen^^

3 comments:

aLwEz o0kies said...

;D
jange make byk2 aina~
blk nnty kte men tmbg2 ek~
heheee~

Anonymous said...

itu pun nak cite ke???

Anonymous said...

xbes cite psl durian...yg len2 tuh bagus...insaf gak la...len kali starting cite la psl kambing gurun ke tenuk ke...haha

Post a Comment