Advertise Here

~{*MuJahiDaLQuluB*}~

- Another Blogger Blog's

Teringat zaman sekolah rendah dulu…saya ada seorang kawan yang ada kakak..dan saya rasa dia memang anak manja(anak bongsu)btw..saya selalu je jeles dengan dia sebab apa yang saya ada mesti dia ada..malah lagi comel..even saya xda kakak p saya ada makcik2 yang selalu layan saya ni cam adik diorang..makcik2 saya suka belikan barang2 yang comel2 cam pencilbox ke,stationry ke,beg skolah ke..tapi belom sempat semggu saya guna brang2 tu,tup2 kawan saya da beli yang lain..lagi comel..pastu mulalah saya salahkan diri saya sebab xda kakak..


Masuk sekolah menengah pulak(lower form dan upper form)saya pun ditakdirkan berkwan dengan anak bongsu lgi..pun kakak diorng manjakan diorng..time skolah mengah mostly makcik2 dah kawen..so saya pun dah tak boleh da nk manja2 cam dulu ag…pernah makcik saya kata,kalau dia dah ad nak perempuan nnti ssah la sket nak beli apa2 ke saya..sedih kan..sebab tu la hati saya xabes2 nak kakak..tpi smthing yang imposble la kalau ttba ada kakak kan..btw xpe sbb naseb saya baik sebab Allah kurniakan saya kakak angkat yng baik sgt..(slalu blnja makan,bgi hadiah)hee..

Alhamdulillah setelah 9 tahun menunggu,akhirnya saya dapat berita yang saya bakal bergelar kakak kepada seorng adik perempuan..sejak tu saya nekad,saya nak jaga dia betul2 dan saya xnak dia rasa apa yang saya rasa dulu..sebab tu lah apa yang dia nak,mesti dia dapat(ikut kemampuan saya la)…

Semakin adik besar,semakin tu la saya dapat rasakan perasaan seorang akak..barulah saya faham kenapa kawan-kawan saya yang ada kakak nampak hidup senang…apa yang diorang nak mesti dapat..

Sebab hati seorang kakak mesti happy bila tgok adik dia happy(terutamanya kalau adik dia suka ble dapt barang dari kakaknya)

Sebab hati seorang kakak xkan biarkan adik dia hidup susah even dia yang terpaksa menanggung susah

Sebab hati seorang kakak nak sangat adik dia nampak comel sokmo…

Kalau kawan2 perasan kak long yang ramai adik perempuan mesti berat nak kawen awal..sbb dia terlalu fikirkan adik2 nya…
Hee..suka2 ati je saya wat andaian..p tu la yang saya nampak,memang la xsemua kakak mcam tu p percaya lah adik2 jauh disudut hati diorng mesti adanya perasaan tu

untungnya seorang adik yang ada kakak

5 comments:

*sUnNyMiSo* said...

kakak ak x mcm tu pun.hehe
ak jeles ngan adek mg.haha=P
ak plak jeles ngan org yg ade adek pompuan.
ish2.x abis2 jeles.
sume ade pro dan con.
yg pntg,syukur dgn ape yg kite ade sekrg=)

nadzirah said...

aina wat nad rasa sedih sebab tak ada kakak, dah tu tak ada makcik2 yang manjakan nad gak T.T
tapi nad bersyukur ada adik 6 orang tuh..boleh nad manjakan diorang (sebenarnya boleh buat sesuka hati kat diorang..huahua....evil sistah)

aLwEz o0kies said...

hekhekhek....
aina kne jeles kt alin..
alin ad rmai kakak2,ad abg, ad adek2 ppuan.ad adek laki...hehehe...
ckp seme...alin dimanjakan dan memanjakan...
memberi dan menerima...kekeke...

Anonymous said...

seronok mungkin bila ada kakak..;) sy pun selalu berangan apa la rasanya bila betul2 ada kakak.. kakak tak ada, adik perempuan tak ada.. i need someone to talk to, especially feminine stuf..hm.adik nk kakak.

kawan mung aina said...

assalamualaikum:)
guess, who am i? hehe
saya pn ada kakak n adek2 pmpn n adek lelaki jgk
best2~
i got everythin i want from them..haha
saya org yg x reti mengalah
they alwys pamper me..love my siblings

Post a Comment